Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΙ ΠΤΑΙΕΙ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Είμαστε μια χώρα με μειωμένη κυριαρχία. Μια χώρα όπου έχουν καταπατηθεί άρθρα του Συντάγματος, -το δηλώνουν έγκυροι καθηγητές του Συνταγματικού δικαίου-που πρέπει να το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο όπως επιτάσσει το άρθρο 120, παλιά το 114, γιατί είναι η ασπίδα της δημοκρατίας, και ο καταστατικός χάρτης δικαιωμάτων των πολιτών. Μια χώρα που φορολογεί την ιδιωτική περιουσία αδιακρίτως χωρίς κοινωνικά κριτήρια.Μια χώρα που¨ "χωρίς περίσκεψιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ" ξεπουλάει αντί πινακίου φακής τον δημόσιο πλούτο της χώρας.Μια χώρα που υποβαθμίζει συνεχώς για χάριν των πιστωτών,το εθνικό σύστημα υγείας και την πρόνοια και οδηγεί τους πολίτες της σε αυτοκτονίες.Μια χώρα που οδήγησε τους νέους πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς με πολλά προσόντα, στον δρόμο της μετανάστευσης.Κατηγορούμε τους ξένους και κυρίως την Γερμανική ελίτ για το Ελληνικό χάλι.Μήπως πετάμε την μπάλα στην εξέδρα;Στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν δίκαια παρά μόνο συμφέροντα.Η Γερμανική ελίτ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της όπως αυτή τα εννοεί και τα καταλαβαίνει. Εις βάρος των χωρών του νότου βεβαίως, που τις θέλει αποικίες χρέους.Δεν λέμε ότι η Γερμανία πράττει ορθά. Σκέφτεται στενά εθνικιστικά και προστατεύει τις δικές της ελίτ σε μια Γερμανική Ευρώπη που κατ`ευφημισμόν λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση." Ας κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα χωρίς συναισθηματισμούς. Η Ελληνική ελίτ έφερε σε αυτό τα χάλι το Ελληνικό κράτος και τον Ελληνικό λαό.Δεν θα αναφέρω βεβαίως τον καπιταλισμό που είναι ένα άδικο σύστημα όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Ελληνική πολιτική ελίτ όμως, ούτε τον Ελληνικό κρατικοδίαιτο καπιταλισμό δεν γνώθει να χειρίζεται και έριξε στα βράχια την Ελλάδα.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.... ΜΑΧΑΙΡΙΑ
"ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ... ΣΩΣΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απεκάλεσε τον Φώτη Κουβέλη "παράσιτο." Ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση Σαμαρά "Συμμορία."
Η Ν.Δ βγάζει σαν μάγος χουντίνι από το μανίκι τις προεκλογικές παροχές και παράλληλα φοβίζει τον κόσμο να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Ομολογουμένως το προεκλογικό ύφος και ήθος ξεχειλίζει από τα μπατζάκια των πολιτικών μας.
Αν είναι όμως για να... "σώσουν" την Ελλάδα.!!! Ας πάει και το παλιάμπελο.
               ΤΟΠΙΟ ΟΜΙΧΛΗΣ

Τα δέντρα δεν μιλούν μόνο κλαίνε
για την πτώση του πολιτισμού μας.
Τα πουλιά έπαψαν να κελαηδούν
και λυπημένα
πετούν χτυπώντας τις μικρές
φτερούγες τους σαν 
να μας βγάζουν ειρωνείας γλώσσα.

Ένα κοράκι βλέπει ένα ζωντανό πτώμα
και ετοιμάζετε για φαγοπότι.

Οι μετεωρολόγοι ευτυχείς προβλέπουν
την νύχτα δυνατό ανεμοστρόβιλο
που θα καθαρίσει το τοπίο
μην αφήνοντας τίποτα στην θέση του.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ

Έχυσαν το αίμα τους
με ανιδιοτέλεια και με στόχους,
υψηλούς και οράματα μεγάλα
και σπουδαία.

Δεν ζήτησαν ούτε κατέλαβαν
ποτέ αξιώματα.
Ήταν ταπεινοί και έδωσαν
το είναι τους για το σύνολο.
Δεν ήταν πολλοί .

Ήταν λίγοι και αφανείς.
Μα αρκούσε η μαγιά
μια φλόγα, για ν`ανάψει
στα στήθη
των ανθρώπων πυρκαγιά.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΙΚΡΑ
Με το αίμα του έγραφε στους τοίχους.
σε εποχές δίσεκτες¨
"Κάτω η χούντα 1-1-4 "
"Ελευθερία, Δημοκρατία."
Μια ημέρα προδόθηκε.
Τον συνέλαβαν από το τμήμα
ασφαλείας.
Τον τσάκισαν στο ξύλο.
Το χουντικό έκτακτο στρατοδικείο
τον φυλάκισε.
Τότε ήταν νέος ψηλός και όμορφος.
Έζησε χωρίς ποτέ να μιλήσει
για τους αγώνες του.
Σήμερα είναι παππούς με λευκά
μαλλιά.
Βλέπει την πτώχευση της δημοκρατίας
και των ιδανικών που μόχθησε με το είναι
του, και όλο το πυρ της νιότης του,
κι ένα δάκρυ κυλά με πίκρα
στο γηρασμένο του πρόσωπο.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Αυτό το παιδί το τραυμάτισε
η κακία την αμαθών 
Και η περιφρόνηση των πληβίων.
Η ζηλοφθονία του έξυσε πληγές.
Η κοινωνική άνοδος του 
έφερε σκοτούρες.
Η προσήλωση στην μάθηση 
του άνοιξε τα μάτια.
Το παιδί με τον καιρό ωρίμασε .
Συγχώρησε κατανόησε δεν λησμόνησε.
Χαϊδεύει τις πληγές του στωικά
και χαμογελά ενίοτε πικρά.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το γνώριζε ο Ελληνικός λαός ότι το Ελληνικό κράτος ήταν υπερχρεωμένο; Αν το γνώριζε γιατί κάνουν{έκαναν} όλοι ηγεσία και λαός ότι πέφτουν από τα σύννεφα; Ο λαός δεν ψήφιζε με τεράστια ποσοστά 85% τα κόμματα που πτώχευσαν την χώρα;
Γιατί ερωτάς; Και οι ΗΠΑ δεν χρωστούν τεράστια,σχεδόν ασύλληπτα ποσά; Δεν το πράττουν κρυφά. Το γνωρίζει ο λαός κι εκεί.
Τότε γιατί ο λαός δέχεται να υποθηκεύουν το μέλλον των νέων γενεών των παιδιών του και των εγγονιών του;
Διότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία στις δυτικού τύπου δημοκρατίες παρά μόνο κατ,όνομα. Δεν κυβερνά πραγματικά ο λαός, παρά την καθολική ψηφοφορία και την υποθετική "αντιπροσώπευση" της καθολικής βούλησης, αλλά μια ολιγαρχία η οποία δεν υπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα του. Υπηρετεί δήθεν τα λαό, αλλά εν τοις πράγμασι υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρότερων οικονομικά ομάδων.
Όσο η Ελληνική και ξένη ολιγαρχία κέρδιζε από την υπερχρέωση της χώρας πετούσε και κοκαλάκια στον λαό, και τον εφησύχαζε με τεχνοκρατικά παραμύθια και με λογιστικά τρικ.Μπορούσε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Α.Π να πάρει αυστηρά μέτρα λιτότητας και να αναδιοργανώσει το κράτος ώστε να μην οδηγηθούμε στο μνημόνιο και σε διεθνή επιτροπεία; Δεν μπορούσε γιατί ο λαός δεν άντεχε απότομα την αλήθεια.Είχε συνηθίσει να ζει στην πολιτική εξαπάτηση και στο πολιτικό ψεύδος.Και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Αν ο Γ.Α.Π ο οποίος συνέχιζε την πολιτική εξαπάτησης και ψεύδους των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ασκούσε ξαφνικά αυστηρή δημοσιονομική πολιτική θα ξεσηκωνόταν και οι πέτρες.
Να γιατί μας οδήγησε ο Γ.Α.Π στο Δ.Ν.Τ και στην τρόικα. Ώστε λοιπόν¨ "βλάπτουν και οι δύο {ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ} το ίδιο την Συρία."

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ
Πως να προφυλάξω τον εαυτόν μου;
Από την κακία των ανθρώπων;
Τα δηλητηριώδη βέλη τους;
Η πανοπλία δεν είναι χρήσιμη
στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας.

Να υποκριθώ τον ευγενικό 
με άψογους τρόπους, όπως
η μόδα προσκαλεί;
Για να αντιμετωπίσω
τους μοχθηρούς ανθρώπους;
Προτιμώ να μονομαχήσω μαζί τους.
Σαν γνήσιος άξεστος χωρίς τρόπους.
Κι ότι γίνει.
Όπου με βγάλει της φωτιάς
το καμίνι.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η Ευρωπαϊκή ένωση ήταν ευθύς εξαρχής, ένωση οικονομική, που κυριαρχούσαν τα μονοπώλια τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ. Μετά την οικονομική κρίση απροκάλυπτα η Γερμανική ελίτ και η κυβέρνηση της, μονομερώς ως διευθυντήριο συμμαχώντας με πλεονασματικές χώρες του βορά επιβάλλει τις πολιτικές που συμφέρουν τα μονοπώλια της, στραγγαλίζοντας τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου και ιδιαίτερα της υπερχρεωμένης Ελλάδας. Η Γερμανική ελίτ θέλει την χώρα μας μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση ως προτεκτοράτο. Δεν είναι τυχαίο ότι έστειλε και Γερμανούς τεχνοκράτες δήθεν για "συμβουλές" ενώ στην πραγματικότητα είναι οι "προστάτες" μας που λέγονται κοινώς από τον λαό και¨ "νταβαντζήδες." Η "Ευρώπη των λαών" φαντάζει μετά το 1991 και την νίκη του νεοφιλελευθερισμού ως ουτοπία. Παρόλα αυτά η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη γιατί είναι πολύ μικρή να αντέξει χωρίς συμμάχους.Εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να αναβιώσει Συμμαχίες με μικρά και μεσαία κράτη και με τις χώρες του Νότου που πλήττονται ιδιαίτερα, με τον διαχωρισμό των κρατών σε βόρια και νότια, και τον αυξανόμενο οικονομικό εθνικισμό της Γερμανίας.
Στην κατευφημισμόν Ευρωπαική Ενωση όπου στην ουσία δεν υφίσταται ώς ένωση με κοινή οικονομική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας, κυριαρχούν δυο τρις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις με κυριότερη την Κραταιά Γερμανία. {"Ντόϋτσλαν Ούμπερ Άλλες."} Θα το δεχτούν μοιρολατρικά οι λαοί της Ευρώπης; Στις ευρωεκλογές πρέπει να στηριχτούν τα κόμματα που εγγυώνται ότι θα αγωνιστούν για την αριστερή στροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ
Δεν έχω γεννηθεί ακόμη.
Αν είχα γεννηθεί θα είχα
πεθάνει. Από χθες!!
Αυτός ο κόσμος που αντικρίζω
Δεν υποφέρεται ούτε με την πίκρα.
Καλύτερα που δεν γεννήθηκα.
Αυτήν την εποχή σε καιρούς δίσεκτους.
Ίσως τον επόμενο αιώνα αν¨
Έχει διορθωθεί ο πλανήτης
Και αν ανθρωπέψουν οι άνθρωποι
να τους επισκεφθώ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ηρακλής Γαλανάκης Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι δραχμή ή ευρώ, αλλά τι συσχετισμός συμφερόντων υπάρχει και φυσικά τι ηγεσίες έχομε.Δεν είναι άσχετα μεταξύ τους τα συμφέροντα, οι ηγεσίες που προωθούν και την παιδεία με την ενημέρωση που επιβάλλουν. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή όταν έχομε ηγεσίες που θεοποιούν την εξαρτημένη ανάπτυξη, τον εξαρτημένο καταναλωτισμό, το "σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω" κτλ, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.Ας κοιτάξουμε λίγο τι συνέβη και τι συμβαίνει στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και όχι μόνο.
9 ώρες · Μου αρέσει!

Manousos Daskalakis Ηρακλής Γαλανάκης Με την τοποθέτηση σου συμφωνώ και συνεχίζω.Αν είχε η Ελλάδα ηγεσία υψηλού επιπέδου που να αγαπά την χώρα και να πονά τον λαό της. Αν οι ηγεσίες ασκούσαν ανεξάρτητη αναπτυξιακή πολιτική. Αν δεν είχε η Ελλάδα τις δεσμεύσεις μέσα στην Ε.Ε Αν είχε το εκδοτικό προνόμιο και δικό της νόμισμα.Αν δεν ξόδευε τα μαλλιά της κεφαλής της με τις αγορές του αιώνα -με μίζες- για την άμυνα της.Αν η παιδεία της είχε στραφεί προς την υψηλή τεχνολογία.Αν είχε αναπτυχθεί περισσότερο η οικολογική γεωργία και η κτηνοτροφία.Αν μπορούσαν να γίνουν αυτά δεν θα ήταν η Ελλάδα της χρεοκοπίας και της συμφοράς.Δυστυχώς όμως με αν , και αν δεν γράφεται η ιστορία.
ΖΑΛΗ
Ζαλίζομαι και νυστάζω.
Μου έρχεται ύπνος.
Δεν θα κοιμηθώ όμως.
Θέλω να εργαστώ λίγο.
Να συλλογιστώ για την
τραγική ανθρώπινη μοίρα
της ζωής, και του θανάτου.
Όχι δεν θα κοιμηθώ ακόμη.
Φοβάμαι.!
Γερνάω και φοβάμαι.
Ένα φοβισμένο ανθρωπάκι
μετασχηματίζετε το σαρκίον μου.
Που απωθεί την ιδέα του θανάτου.
Φοβάται την πτώση
και την ασθένεια.
Ναι.Θέλω να ζήσω
και να πεθάνω όρθιος!
Γίνεται!!
Σας ικετεύω!! Γίνεται.!!
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και όχι ουτοπιστές. Έχει δίκιο ο Αλαβάνος ότι το μνημόνιο δεν σκίζεται εντός της Ε.Ε, ανεξάρτητα αν συμφέρει την χώρα ή όχι. Μέσα στην Ε.Ε τους κανόνες τους ορίζουν τα ισχυρά κράτη {λέγε με Γερμανία.} Βεβαίως δεν πρέπει η χώρα να βαδίζει "γυμνή στ`αγκάθια" .Στις διαπραγματεύσεις πάντα η Ελλάδα πρέπει να έχει δικό της σχέδιο , ή σχέδια, και α? και β?και γ?
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΡΟΜΑ , ΠΟΜΑΚΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ "ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ" 
Επιμέλεια σχόλια ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Η πολιτική αυτή,{του διαχωρισμού} πάγια ακολουθείται από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα μηδέ του (οποιουδήποτε) ΠΑΣΟΚ εξαιρουμένου. Οι τρεις εθνότητες (Ρομά, Πομάκοι, Τούρκοι) αντιμετωπίζονται ως μία, ("Ένα τουρκογενές πράγμα") και εμείς οι λοιποί έχοντες Ελληνική παιδεία, ως Τουρκόσποροι. {Εδώ κάνεις χιούμορ Βαγγέλη Γιαννελάκη } {Σαν Τουρκόσποροι αντιμετωπίστηκαν πράγματι το 1922 οι Μικρασιάτες πρόσφυγες από τους Έλληνες ιθαγενείς, καθώς και οι Κωνσταντινουπολίτες των διωγμών του 1955.
"Πάγιο αίτημα των Πομάκων, να διδάσκονται ως δεύτερη-μητρική γλώσσα την πομακική αλλά το Ελληνικό κράτος επιβάλλει την τουρκική."
ΠΗΓΗ FB ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΑΚΗΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Με λογιστικά τρικ και με συμπαιγνία των υπηρεσιών της "ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ" βγήκε το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά γίνεται καταγέλαστη στον εξωτερικό ακόμη κι από τον σοβαρό συντηρητικό τύπο χάριν στο λογιστικό τρικ της Ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που κυβερνά την Ευρώπη συναίνεσε, και αφίχθη προ ημερών αυτοπροσώπως στην Ελλάδα για να στηρίξει εν όψει των εκλογών τον συντηρητικό ομοϊδεάτη της πρωθυπουργό Σαμαρά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αφαίρεσε από τον κρατικό προϋπολογισμό με την συναίνεση της "γιουροστάτ" τα 16 δις τα οποία χορήγησε ως στήριξη στις τράπεζες.Έτσι τα 16 δις πρωτογενές έλλειμμα ως δια μαγείας μεταμορφώθηκαν σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ας μην αναφερθούμε για μια Ελλάδα που κείτεται πάνω σε ανθρώπινα συντρίμμια.
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
Εν τω μεταξύ με το πολυνομοσχέδιο της τρόικα χαρίστηκε η "γιουρομπανκ" στο μεγάλο κεφάλαιο Ελληνικό και ξένο. Πως; Το Ελληνικό δημόσιο αγόρασε τις μετοχές 1,50 ερώ και τις ξεπουλά τώρα με 0.30 λεπτά. Αιδώς Αργείοι. Γιατί δεν σέβεστε τους κόπους των αγρίως φορολογουμένων πολιτών;

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

  1. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

    Αν είσαι ευτυχισμένος
    χαχα χου και χαχαχούκα
    Να παρέες και γλεντάκια
    μουσικές εις τα σοκάκια.
    Που καιρός για σοφία
    και ψάξιμο του νου....
    με αυτογνωσία.!

    ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

  2. ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
    Aγαπητοί, φίλες, φίλοι. Γεννήθηκα το 1948 και τέλειωσα το δημοτικό σχολείο το 1960. Επειδή καταγόμουν από "πλούσια αστική οικογένεια" των Σφακίων που μετακόμισε στην πόλη το 1955 οι δικοί μου θεώρησαν "περιττό" να έχω περισσότερες εγκύκλιες σπουδές.Θέλησαν να με μυήσουν στον κόσμο της αγοράς και του εμπορίου. Ασχολήθηκα μέχρι το στρατιωτικό μου με το πλανόδιο εμπόριο ως πλανόδιος μικροπωλητής. Είμαι αυτοδίδακτος και ακόμη μου γκρινιάζει η γυναίκα μου όταν με βλέπει σκυμμένο πάνω από ένα βιβλίο. Πάντως δεν θυμάμαι όταν ήμουν νεότερος να υπήρχαν καταλήψεις στα σχολεία από μαθητές. Θα μου πείτε ότι ήταν άλλες εποχές. Όταν ακούω και μαθαίνω για μαθητικές καταλήψεις βγαίνω από τα ρούχα μου. Δεν το θεωρώ επαναστατική πράξη αλλά μεσαιωνική και οπισθοδρομική γιατί χάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους. Που έτσι κι αλλιώς τα συμπληρώνουν στα φροντιστήρια. Ποιος θα πει στα παιδιά πατρικά, την αλήθεια και πιο είναι το καλώς εννοούμενο συμφέρον τους;
ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Εκείνος που προβαίνει σε απόπειρα δολοφονίας ή δολοφονεί έναν τύρρανο που μαζί με μια δράκα ενόπλων καταλύει το δημοκρατικό Σύνταγμα και επιβάλλει δικτατορία τι κίνητρα έχει; Ασφαλώς τα κίνητρα του είναι αγαθά, ευγενή, και προβαίνει στην αποτρόπαιη κατά τα άλλα πράξη αφαίρεση μιας ζωής για να προστατεύσει την δημοκρατία και την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού.{Περίπτωση Αλέκου Παναγούλη και της ομάδας του.}Η δικτατορία βεβαίως με τα έκτακτα και αυθαίρετα στρατοδικεία της , θα τον καταδικάσει σε θάνατο ή θα τον πνίξει πετώντας τον από το αεροπλάνο στην θάλασσα, όπως η χούντα του στρατηγού Βιντέλα που δολοφόνησε εκατοντάδες αθώους ανθρώπους στην πολύπαθη Αργεντινή.
Εκείνος που ως αρχηγός συμμορίας ληστεύει τράπεζες και δολοφονεί αθώους ανθρώπους τι κίνητρα μπορεί να έχει εκτός από το υλικό κίνητρο του άκοπου εύκολου και παράνομου κέρδους;
Εκείνος όμως ,που ως αρχηγός, ή μέλος μίας ακροαριστερής ομάδας δολοφονεί ανύποπτους και αθώους πολίτες που ο ίδιος θεωρεί ως εκπροσώπους του οικονομικού, εκδοτικού, και πολιτικού κατεστημένου που αγωνίζεται να ανατρέψει, και παράλληλα προβαίνει σε ληστείες τραπεζών για να χρηματοδοτήσει την οργάνωση του,τι κίνητρα έχει;
Προφανώς τα κίνητρα του είναι ευγενή δεν είναι ταπεινά αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
Δεν σεβάστηκε τις ανθρώπινες ζωές τους νόμους, και τα δικαστήρια που δικάζουν τους κατηγορουμένους για τις πράξεις τους. Πόσο μάλλον όταν δεν κατηγορούνται για ποινικές πράξεις.
Δεν πήρε στην ακραία περίπτωση την εξουσιοδότηση από μια επανάσταση αλλαγής πολιτεύματος που δημιουργεί δίκαιο, και ένα έκτακτο επαναστατικό δικαστήριο.
Ενήργησε αυτοβούλως, μόνος και από κοινού με τους συντρόφους του, προβαίνοντας σε ατομικές δολοφονίες και τα δικαστήρια δικάζουν σε βαριές ποινές.
4ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Γ.Α.Π περιδιάβαινε τας ΕΥΡΩΠΑΣ και φώναζε στεντορεία την φωνή ομού με τον "λιστοφάγο" της λίστας Λαγκάρντ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ότι¨" κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα" κι ότι ¨η χώρα μοιάζει σαν τον "ΤΙΤΑΝΙΚΟ." "Καλή προώθηση" προς τις τράπεζες για να πάρεις δάνειο.
Τι "πωλητής" ήταν αυτό μπρε;

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Είναι σεμνός και ταπεινός
της γης και του ουρανού ο γιος. 
Σκέφτεται ¨ 
 Κι αρχίζει να γράφει και
να σβήνει .
Μόνο στην συνείδηση του
 λογαριασμό  δίνει.

Δεν είναι των ισχυρών ικέτης. 
Είναι των ανθρώπων εγέρτης.

Προσπαθεί να αγγίξει την ψυχή τους
και με νηφαλιότητα την λογική τους.



Με το αίμα της καρδιάς του. 
γράφει λέξεις.
 Νόημα να τους δώσει, ζωή ν`αποδώσει.

Αναλογίζεται την ευθύνη για 
την πνευματική τροφή
που δίνει.


Κάθεται ήσυχα στην
γωνιά του και με ηρεμία
ονειρεύεται μια ηλιόλουστη
Πολιτεία.
Όπου οι άνθρωποι θ`αναι
σαν τους αγγέλους.
Αέρινοι κι αγαπημένοι.


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΑΣΤΕ

"Παρακαλώ περάστε"¨ 
"Απ`εδώ είναι ο παράδεισος."
"Δεξιά όπως εισέρχεσθαι." 
Ο ένας. 
"Λάθος κύριε.
Αριστερά θα αντικρίσετε
την πύλη 
του παραδείσου."
Ο άλλος.
Πηγαίνοντας ο νέος ευθεία συνάντησε
ένα σοφό γέροντα.

"Παιδί μου του λέει.
" Μην τους εμπιστεύεσαι τους κυρίους."
"Σου δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις."
"Σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές
κορδέλες" όπως λέει ο σοφός λαός.

"Ο "παράδεισος" βρίσκεται μέσα μας.
"Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να κτίσουμε
βήμα βήμα την ευτυχία μας, να δώσουμε
νόημα στην ζωή μας."

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η φιλοσοφία η επιστήμη , η τεχνολογία, και οι καλές τέχνες έβγαλαν τον κόσμο από τον Μεσαίωνα και την υποταγή στην θρησκεία και τις δεισιδαιμονίες. Η υποταγή όμως στην επιστήμη {η χρήση της για πολεμικούς σκοπούς και στόχους } και στην τεχνολογία και η αλόγιστη χρήση της από τον καπιταλισμό με την άναρχη ανάπτυξη κατέστρεψε το φυσικό περιβάλλον. Σήμερα δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ¨ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Προσωπικά είμαι άθεος και δεν πιστεύω στις θρησκείες.
Πως όμως ο απλός αμαθής λαός βιώνει την θρησκεία και εν προκειμένω την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία; Την βιώνει τηρώντας την επιφάνεια της θρησκευτικής πίστης.
{Άλλωστε η Χριστιανική θρησκεία έχασε- ως θρησκεία φτωχών αλιέων που ήταν οι μαθητές του Χριστού όπου ζούσαν σε πρωτόγονες κομμουνιστικές κοινότητες τις "αγάπες" -το νόημα της από τότε που έγινε επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τα μοναστήρια επί Θεοδοσίου, απέκτησαν τεράστιες κτηματικές περιουσίες και απασχολούσαν χιλιάδες δούλους, και δουλοπάροικους. Η διαστρωμάτωση των πιστών απέκτησε ταξικό περιεχόμενο και καθαγιάστηκε από την εκκλησία η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.}
Φυσικά ο ημιμαθής λαός δεν έχει την δυνατότητα να εντρυφήσει στην φιλοσοφία της θρησκείας,και στα θετικά της μηνύματα.Πιστεύει στα "θαύματα" και ακολουθεί τις επιφανειακές συνήθειες του λαού. Τακτικός εκκλησιασμός θεία μετάληψη συνήθως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Ακολουθεί στολισμός Χριστουγενιάτικου δέντρου στο σπίτι, και χοιρινό στο τραπέζι την ημέρα των Χριστουγένων. Την μεγάλη εβδομάδα πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι κυρίως γυναίκες στους "χαιρετισμούς" , και νέοι και γέροι ακολουθούν τον ιερέα στην περιφορά του επιταφίου στους δρόμους της ενορίας.Το "Μεγάλο Σάββατο" την νύχτα οδεύουν στην εκκλησία για "ν`αναστήσουν" τον Χριστό μαζί με τον παπά και παρακολουθήσουν το "κάψιμο του Ιούδα" από τους νέους της γειτονιάς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"ότι σε Αυτόν οφείλεται κάθε τι που υπάρχει. // Αυτός είναι ο αποφατισμός της ορθόδοξης θεολογίας." Βασίλης Ξυδιάς

Η αναγέννηση , ο διαφωτισμός, η ραγδαία πρόοδος της επιστήμης ανέτρεψαν την πίστη σε θρησκείες, και καλά έκαναν. ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ - ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ¨ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΆΧΤΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΡ`ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ..

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα με αρνηθείς Πέτρο." Συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι ο λαός δεν παίρνει τις ευθύνες που του αναλογούν αλλά πάντα δείχνει τους ...άλλους. Αλλά Θεός δεν ...υπάρχει.!! Όποιος όμως ρίχνει όλες τις ευθύνες στον λαό για την πτώχευση της χώρας επειδή έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία πετάει την μπάλα στην εξέδρα.Ούτε "μαζί τα φάγαμε" ούτε έχει τις ίδιες ευθύνες ο λαός με εκείνους που δίνει εντολές να τον εκπροσωπήσουν και τον ξεγελούν.Βεβαίως "ουδείς αναμάρτητος." Δεν υποστηρίζω ότι ο λαός είναι αμέτοχος ευθυνών. Βολεύτηκε με τα ρουσφέτια του πελατειακού κράτους την μικροφοροδιαφυγή για να κάνουν οι διαπλεκόμενοι την μεγάλη, τις μικροκομπινούλες με τις μαϊμού συντάξεις κ.α ενός κράτους τριτοκοσμικού που δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Όπως γνωρίζετε ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν φωτίστηκε πραγματικά και έτσι ανέχεται το σκοταδισμό κράτους και εκκλησίας και το ερχομό του "Αγίου φωτός" από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους.
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ "ΔΡΑΣΗΣ" ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ
Κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη χαίρετε.Διάβασα την προτροπή σας στην χανιώτικη εφημερίδα¨ "χανιώτικα νέα" προς τους συμπολίτες μας Κρητικούς να σας ψηφίσουν ως φιλελεύθερο νησί τόπος του "επαναστάτη του Θερίσου" Ελευθερίου Βενιζέλου.Από τότε πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια. Άλλαξαν οι εποχές. Η Κρήτη έγινε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ μια και κατά πλειοψηφία ψήφιζε αυτό το κόμμα.Το ΠΑΣΟΚ όμως με την πολιτική του δεν ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του.Άρα η πλειοψηφία των Κρητικών είναι υπέρ της μικτής οικονομίας και του κράτους πρόνοιας. Υπέρ του "κράτους πατερούλη" όπως λέτε εσείς οι νεο{φιλελεύθεροι.} Το φιλελεύθερο κράτος με την ασυδοσία των αγορών ευνοεί,το μεγάλο κεφάλαιο και συντρίβει ένα μέρος της κοινωνίας με τον κοινωνικό δαρβινισμό του. Να μένει λοιπόν το βύσινο.Δεν προδικάζω τι θα ψηφίσουν οι πολίτες αλλά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οι ιδέες σας δεν έχουν δυναμική.
Ο φιλελεύθερος Γιώργος χατζημαρκάκης όταν πάτωσε το κόμμα του {ελεύθεροι δημοκράτες}στην Γερμανία μεταμορφώθηκε σε "ανεξάρτητο" στην Ελλάδα.
Τι κάνουν μερικοί πολιτικοί για να υποκλέψουν ψήφους.!!
Με Φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Κάθε ημέρα ο άνθρωπος σταυρώνεται.
Και δεν ανασταίνεται.
Ο κόσμος γέμισε υποκριτές και φαρισαίους.
Στον δρόμο της αυτογνωσίας στήνουν
τρικλοποδιές και ενέδρες θανάτου.
Καθημερινά η αγάπη χάνει έδαφος
παραχωρώντας χώρο
για το μίσος και την βία.
Οι "μάγοι" σήμερα κρατούν
δώρα με φανταχτερό
περιτύλιγμα γεμάτα
αποπροσανατολισμό
και δηλητηριασμένα βέλη.
Κάθε ημέρα καρφώνουν κι
ένα καρφί στον εσταυρωμένο
άνθρωπο.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Ο υπαρκτός σοσιαλισμός" οριστικά εισήλθε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη αριστερά χωρίς σύστημα, με¨ ελευθερία, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατία, και ελεύθερη ελεγχόμενη αγορά ίσως "των μικρών πραγμάτων" όπως λέει κι ένας παλιός μου φίλος και κράτος πρόνοιας. Όποιος ονειρεύεται έστω εν ευθέτω χρόνο επαναστατικές ανατροπές είναι βαθιά νυχτωμένος. Ας ρίξει μια ματιά στον παγκόσμιο χάρτη να δει το τελικό αποτέλεσμα όπου πραγματοποιήθηκαν στο απώτερο παρελθόν.
Συμφωνώ όμως με την τοποθέτηση του "αμετανόητου κομμουνιστή" εκπροσώπου της Κ.Ο.Ε στον ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο ότι: "Ποια είναι η άποψή μας για το πολιτικό οικοδόμημα της Ευρώπης. Υποστηρίζω ότι χρειαζόμαστε μια επανάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Που να σημαίνει: κύρος και δύναμη στα εθνικά κοινοβούλια, αλλαγή και αποφασιστικότητα στο ευρωκοινοβούλιο. Όλοι οι θεσμοί οι οποίοι δεν στηρίζονται πουθενά, σε καμία λαϊκή νομιμοποίηση (ούτε καν σε θεσμική πλέον), να αμφισβητηθούν. Να τεθεί σε κίνηση μια διαδικασία ανατροπών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η φράση, «της επανάστασης της δημοκρατίας στην Ευρώπη», είναι μια πολύ καλή φράση που την έχει πει ο σύντροφος Νίκος Χουντής. Πρέπει να προστεθεί αυτός ο πολιτικός όρος στη σκέψη, την ορολογία και τη στρατηγική μας για να μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε αλλαγή. Διότι, το να αναφέρουμε γενικά τους πόθους μας για μια Ευρώπη οικολογική, φεμινιστική, ειρηνική κλπ., είναι μεν καλό αλλά παραμένει απλά μια έκθεση ιδεών και επιθυμιών. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν τίθενται οι πολιτικοί όροι που θα επιτρέψουν τέτοιες τεράστιες, όσο και αναγκαίες, αλλαγές."
ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Τα χειροκροτήματα δεν ωφελούν.
Όσο τον κόσμο κι αν χαλούν.
Το κρόταλο ανέμελα στ`αυτί ηχεί.
Κι η ψυχή, σαν κωφώλαλος, ανήσυχη πονεί .
Αγάπησε την δική σου ουσία.
Όχι εκείνων που δεν γνωρίζουν
την φαντασία.
Τότε η ψυχή σου ευφραίνεται.
Κι εντός σου η ηρεμία
θα θερμαίνεται.
Η ανάγκη για επιβεβαίωση
και χειροκρότημα
περιττεύει .
Για άλλους οδούς
ας οδεύει.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

"ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
{"Η θρησκεία είναι ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, είναι η ψυχή σένα κόσμο χωρίς ψυχή είναι το όπιο του λαού."}ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση κερδοσκοπεί πάνω στο θρησκευτικό συναίσθημα του λαού. Μα είμαστε κράτος φανατικών μουλάδων; Χρεώνει το κράτος στους πολίτες το κόστος σε εποχή ανέχειας και σκληρής λιτότητας. Μεταφέρει το φως από τα Ιεροσόλυμα αεροπορικώς με συνοδεία και με τιμές αρχηγού κράτους.Φαίνεται ότι ο Αττικός ουρανός δεν εκπέμπει αρκετό φως για να φωτίσει την κυβέρνηση, εξ αιτίας του καυσαερίου των αυτοκινήτων, και της καύσης των καυσοξύλων στις σόμπες και στα τζάκια που υποχρέωσε τον κόσμο από την μεγάλη αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ποιο "άγιο φως" και ποιο "τίμιο ξύλο;" Κυβερνήσεις και εκκλησία εκμεταλλεύονται την την παράδοση, την θρησκοληψία, και την αμάθεια μέρους του λαού , για υλικό κέρδος και ψηφοθηρία.Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου αναγκάζεται σε παραίτηση επειδή άσκησε κριτική στο γεγονός της μεταφοράς του "αγίου φωτός" σαν αρχηγού κράτους, από τον νεόκοπο αρχηγό του "Ποταμιού"Σταύρο Θεοδωράκη που εμμέσως τον αποδοκίμασε για να μην χάσει ψηφαλάκια από τους πιστούς "υποκριτές και φαρισαίους." Κανείς λαός δεν προοδεύει βουτηγμένος στην θρησκοληψία στην αμάθεια και στον μεσαίωνα. Να είμαστε τυχαία, καθυστερημένη τουριστική χώρα, και αποικία χρέους των ισχυρών Ευρωπαίων;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ 1995¨ "ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ"
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, και συγγραφέας, Βασίλης Ραφαηλίδης απεβίωσε πριν μερικά χρόνια. Τα λόγια του και οι σκέψεις του παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα σαν να μην πέρασε μια ημέρα.

"Αν η Ελλάδα ήταν κάποτε υποτελής στους Ευρωπαίους και όχι στους Τούρκους, ίσως δεν θα ένιωθε σήμερα την ανάγκη να γίνει ετεροχρονισμένα αποικία, των Ευρωπαίων.
Η μπας και νομίζετε πως είμαστε μέλος της Ενωμένης Ευρώπης , στ`αλήθεια ισότιμο με τ`άλλα;Υπάρχει , βέβαια, μια ισοτιμία της δραχμής με τα ξένα νομίσματα, αλλά δεν υπάρχει πλέον καμιά ισοτιμία του νέου Ελληνικού "πολιτισμού" ούτε με τον αρχαίο ούτε με τον Ευρωπαϊκό. Όσο συντομότερα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο πιο εύκολα θα ανεχτούμε τον μοιραίο πόνο,από το μοιραίο παλούκι πάνω στο οποίο καθίσαμε μόνοι μας. Α,ν σήμερα μας κάνουν κλύσμα οι Ευρωπαίοι, για να ξαλαφρώσουμε από τον πρωτόγονο σωβινισμό μας, τόσο το καλύτερο για το παχύ μας έντερο ,που έγινε σμπαράλια από την δυσκοιλιότητα , λόγω της βιαστικής μάσας των κλοπιμαίων. Χάπα χλούπα τα δάνεια , το λούκι κάποτε έκλεισε και το τούνελ έγινε αδιέξοδο."
ΠΗΓΗ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ" "ΜΥΘ{ΙΣΤΟΡΙΑ} ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ." ΕΚΔΟΣΗ "ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ" 1995
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Η εκκλησία που είχε λεφτά ήταν ο μεγάλος εργοδότης των καλλιτεχνών, ιδίως των ζωγράφων που τους πλήρωνε για να στολίζουν τους ναούς με τα έργα τους. Ο άλλος εργοδότης ήταν οι άρχοντες αλλά και γι' αυτούς έφτιαχαν οι καλλιτέχνες θρησκευτικούς Πίνακες, μαζί με τα πορτρέτα τους ... Πάντως αν δεν υπήρχε η εκκλησία, δεν θα είχαμε ούτε Λεονάρντο, ούτε Caravaggio, ούτε El Greco, oυte κανέναν άλλο μεγάλο εικαστικό." {"ΠΗΓΗ fb Δανάη Μυλωνάκη."}
 "Η εκκλησία που είχε λεφτά" κι εφάρμοσε πιστά το δόγμα του Χριστιανισμού¨ "ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον ένα." Τι πολύπλοκη είναι αυτή η ιστορία με τις αντιφάσεις της.
ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ποτέ δεν νοιάστηκαν τα κόμματα για το Εθνικό συμφέρον . Το βλέπουμε με την χαμηλή ποιότητα των κάθε είδους υποψηφίων σε κάθε ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ εκλογική αναμέτρηση. Νοιάζονται μόνο για το κομματικό συμφέρον. Μετά τον θάνατο του Περικλέους ανέλαβαν οι δημαγωγοί, και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Να είναι τυχαία η κατάντια του νέου Ελληνικού κράτους; Μόνοι "οι βάρβαροι" απέμειναν.
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι πόλεμοι στο εσωτερικό των κρατών θεωρούνται "εμφύλιοι." Οι πόλεμοι μεταξύ διαφορετικών κρατών τι είναι; Με την απλή λογική, ή και με την χριστιανική ηθική όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια . Γιατί λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
 manousos g, daskalakis
Στην Νότιο Αμερική υπήρξε η αριστερή χριστιανική θεολογική ματιά του κατώτερου κλήρου που ονομάστηκε "θεολογία της απελευθέρωσης." {Δηλαδή απελευθέρωση από τα δεσμά των ιμπεριαλιστών, γιγαντιαίων πολυεθνικών κ.α} Στην βιβλιοθήκη μου -θυμήθηκα- ότι έχω από την δεκαετία του 1980 ένα βιβλίο που είναι συνομιλία ενός καθολικού ιερωμένου με τον Φιντέλ Κάστρο με τίτλο "ο Φιντέλ και η Θρησκεία."
ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Oι Χριστιανοί "τρώνε" το σώμα και πίνουν το αίμα του Θεού όταν μεταλαβαίνουν {κοινωνούν με την "θεία" μετάληψη} και όχι με την¨ "θεία από το Σικάγο."}
Παρ`όλα αυτά ούτε στους ουρανούς θα οδεύσουν να γίνουν Θεοί,στην θέση του Θεού , ούτε παράδεισος υπάρχει για τους μετανοημένους. "Δεν έχει πλοίο για αυτούς δεν έχει οδόν." Στο χώμα θα καταλήξουν {ψυχή και σώμα ως ψυχοσωματική ολότητα.}
Τι πλάνη είναι αυτή που πέφτουν οι άνθρωποι για να γλυκάνουν μια δύσκολη απρόβλεπτη και σκληρή ζωή.
fb Κώστας Κουτσουρέλης

"Ο ήλιος βυθίστηκε πίσω απ' τα βουνά. Καθίζομε σ' ένα δέτη, ν' αφουγκραστούμε την ησυχία του βραδιού που κατεβαίνει... Πέρα, στο μονοπάτι, μια γυναίκα πάνω σε γάιδαρο γυρίζει στο σπίτι της. Πίσω της ακολουθεί με τα πόδια ένα παιδί. Τα κουδούνια κάποιου κοπαδιού στάζουν τους ήχους των αργά μέσα στη σιωπή. Ένας μακρινός σκύλος γαυγίζει".
"Τραγουδεί μια-μια στροφή και τήνε ξαναλέμε όλοι μαζί. Ο βαρύς δωρικός σκοπός αντιχτυπά στους τέσσερεις τοίχους του μικρού καφενείου. Πνίγεται μέσα στο στενό χώρο και πηδά όξω από την ανοιχτή πόρτα. Ο αέρας που δεν παύει να πιλατεύει τα φύλλα της γέρικης απιδιάς τόνε παίρνει και τόνε σπορπίζει σ' όλο το χωριό".
"Στο εσωτερικό η φθορά είναι πιο μεγάλη: Τοίχοι πεσμένοι, αγριοσυκιές, πέτρες σκόρπιες στο χώμα. Κάπου-κάπου μας ξαφνιάζει το χαρχάλεμα μιας σαύρας, που γλιστρά ανάμεσα στα ξερά χόρτα. Ο αέρας μπαίνει σφυρίζοντας από τα βορινά ανοίγματα. Ψηλά, στην κορφή του τείχους και των πύργων, η οδοντωτή σειρά των επάλξεων πριονίζει τον απογεματινό ήλιο".
"Ο δρόμος ακολουθεί τις στρογγυλεμένες πλαγιές των λόφων. Χαραγμένος στην ψαχνερή σάρκα τους παίζει με σύντομους κατήφορους, ησυχάζει για λίγο σε μικρές ισιάδες, κι ύστερα, ξετυλίγεται σ' ατέλειωτες ανηφοριές. Όσο ανεβαίνομε, τόσο φυσά και πιο πολύ. Η σγουρή, χαμηλή βλάστηση των λόφων –θύμοι, αγκίσαροι, σκίνοι, κουμαριές- βασανίζεται από τον αέρα".
ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Οδοιπορικό των Σφακιών, 1980
Manousos Daskalakis Καταπληκτικό ρεαλιστικό και ανθρώπινο.Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το "οδοιπορικό των Σφακίων"του μακαρίτη φίλου Γ.Μανουσάκη που έχει στην φωτογραφία του εξωφύλου μεταξύ των άλλων και τον αδελφό της γιαγιάς μου.Δίκαια έλαβε τότε βραβείο κρατικού διηγήματος. Σε ευχαριστώ Κ.Κ που έφερες στην επιφάνεια τον τόπο που γεννήθηκα.{Αν δεν απατώμαι η περιήγηση είχε γίνει το 1969.}
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσιογραφία και πολιτική. Σχέση στενή.Σχέση αντιπαλότητας και συμπαθείας.Ως τον "γάμο" η απόσταση μικρή. Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν ένα διπλωματούχο φαρμακοποιό, και έμπειρο δημοσιογράφο με προοδευτικές ,δημοκρατικές και ουμανιστικές ιδέες όπου με την πρώτη ιδιότητα, να έχει έτοιμο το αντίδοτο από τα φαρμακερά βέλη των "αντιπάλων." Καλό ταξίδι κ. Κούλογλου στην νέα σας πορεία. 
{Μ.Δ}
ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ Ο ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΡΤ-Ενημέρωση Εργαζομένων
Κρίτων Αρσένης: Στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση των Κινημάτων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Εν τοις πράγμασι επιτυχημένη η επιλογή τότε, του Κρίτωνα Αρσένη ως υποψήφιου ευρωβουλευτή, από τον Γ.Α.Παπανδρέου.
Τώρα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.



"Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου εντάχθηκε μετά από πρόταση των Κινημάτων ο Κρίτων Αρσένης. Σε δήλωση του, χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητική την πρόταση που του έγινε και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη μάχη στο πλευρό των κινημάτων ενάντια στην αρπαγή της γης και της δημόσιας περιουσίας αλλά και στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών για μία ανάπτυξη προς όφελος του συνόλου.
Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και είναι γιος του Δημοκράτη και της Μαρίας. Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2009. Τον Μάϊο του 2013 ανεξαρτητοποιήθηκε καθώς διέρρηξε οριστικά τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνοντας – έτσι - την κάθετη αντίθεσή του με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και την εκποίηση της ΕΥΑΘ.
Νωρίτερα και πριν από την ανεξαρτητοποίησή του, ο Κρίτων Αρσένης καταθέτει στις 6 Οκτωβρίου του 2009, κοινοβουλευτική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των Σκουριών ενώ τον Ιανουάριο του 2010 είναι ο πρώτος ευρωβουλευτής που επισκέπτεται τις Σκουριές. Στις 6 Μαΐου του ίδιου χρόνου είναι ο βασικός εισηγητής διακομματικού ψηφίσματος για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού εντός της Ε.Ε.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, με πρωτοβουλία Κρίτωνα Αρσένη, υπερψηφίζεται ψήφισμα για τις νησιωτικές περιοχές με στόχο την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των νησιών, τόσο αναφορικά με τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και σχετικά με το κόστος των προϊόντων αλλά και την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά.
Το 2011 καταγγέλλει τις προνομιακές σχέσεις της τρόϊκας με επιχειρηματίες και λομπίστες.
Τον Νοέμβριο του 2012 έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση καταγγέλλοντας το «εμπόριο ελπίδας» στο θέμα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις ανυπόστατες προσδοκίες που δημιουργούσαν. Τον Ιούνιο του 2011 τοποθετήθηκε αρνητικά στο χωροταξικό του Τουρισμού. Δύο μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2011, είναι συνιδρυτής της Διακομματικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (LeftCaucus). Την ίδια περίοδο δίνει μάχη εναντίον των διεθνών εμπορικών συμφωνιών με Καναδά και Αμερική που παρακάμπτουν τη δημοκρατία υπέρ των πολυεθνικών.
Η πολιτική «ατζέντα» του Κρίτωνα Αρσένη περιλαμβάνει πλήθος θεμάτων με πλούσια δράση σε επίπεδο κατάθεσης ερωτήσεων και τροπολογιών και παρεμβάσεις και εισηγήσεις ψηφισμάτων για ζητήματα γύρω από το Περιβάλλον (Καταστροφή χημικών όπλων Συρίας ανοικτά της Κρήτης, ψήφισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Προστασία δασών, ευρωπαϊκό φρένο στις fasttrackεγκρίσεις επενδύσεων χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, εκτροπή Αώου και Αχελώου κ.ά.), τη Γεωργία-Αλιεία-Κτηνοτροφία-Μελισσοκομία (απόρριψη νομοθεσίας για το μονοπώλιο των πολυεθνικών των Σπόρων, Μεταλλαγμένα), την Αρπαγή της δημόσιας γης (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Σκουριές, Ελληνικό, αεροδρόμια), τα Δικαιώματα (Φαρμακονήσι, ΕΡΤ, ακραία καταστολή και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Σκουριές). Παράλληλα δεν σταματά να εργάζεται προκειμένου συνδέσει την τύχη του Τουρισμού με τη βιώσιμη οικονομία, την τοπική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής Κληρονομιάς. Σημαντική στιγμή της πρόσφατης δράσης του, τον Ιούλιο του 2013, η πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη να συσπειρώσει 50 ευρωβουλευτές από 17 χώρες από όλες τις πολιτικές ομάδες που ζήτησαν από τις πολυεθνικές να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Κρίτων Αρσένης, είναι μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών.
Τον Ιούνιο του 2011 απέσπασε τον τίτλο του «Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής», από την οργάνωση «EvertVermeerFoundation», για τους αγώνες του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδύναμων οικονομικά πολιτών και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων.
Toν Νοέμβριο του 2011, βραβεύτηκε ως ο «καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών». Είναι αντιπρόεδρος της διακομματικής επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των ζώων.
Ο Κρίτων Αρσένης, έχει σπουδάσει Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2001) και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Kennedy του Πανεπιστημίου Harvard(2003), σε οικονομικά Διεθνούς Ανάπτυξης. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Από τα 15 του χρόνια είναι ενεργό μέλος του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Βραβεύτηκε το 1998 από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη δράση του για τη διάσωση της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2005-2009, σχεδίασε και συντόνισε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου: «Αειφόρο Αιγαίο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, για την οποία και παρέλαβε το 2009 το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την EUROPANOSTRA. Στο πλαίσιο αυτό, έστησε ένα δίκτυο πρότυπης επιχειρηματικότητας στον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου. Από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Μάιο 2009 ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας ως εκπρόσωπος 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων.